FAQ

Velkommen til vores Frequentlyt Asked Questions:

Her kan du finde de mest alm. spørgsmål omkring WEST SYSTEM epoxy

Kan man lime i koldt vejr?
Ja, med standard 105/205 kan man lime ned til 5° C, selvom temeraturen falder om natten til under 5° C vil hærdnings processen starte op igen når temperaturen stiger.
Resinen er hvid, krystaliseret og klumpet, kan det reddes?
Epoxyen har været udsat for frost 1. Sæt epoxyen i et vandbad med 40 grader varmt vand og lad det stå i et par timer, epoxyen vil smelte og blive brugbar igen.
Epoxyen er blevet fedtet i forbindelse med hærdning?
Der er opstået et aminslør på overfladen, dette er en slags voks lag. Overfladen skal vaskes af med varmt vand for at fjerne amin sløret, derefter kan der slibes eller viderebehandles.
Epoxyen er ikke hærdet til et hårdt lag inden for den specificerede tid:
Problemet er sandsynligvis forkert blandingsforhold: Check at du har blandet i rigtigt forhold enten resin 105/hærder 205 1:5 resin 105/hærder 206/207/209 1:3 Check, at du har blandet rigtig, 1 pumpetryk på hver pumpe ved brug af pumper! Check at du har brugt de rigtige doseringspumper læs mere i brochuren fra West System Epoxy ved lave temperaturer: 1. Tillad epoxyen at hærde i længere tid i koldt vejr 2. Tilsæt varme for at få epoxyen til at hærde hurtigere 3. Brug 205 hærder i koldt vejr, 206 hærder bruges kun ned til15 grader 4. Vær meget omhyggelig med at blande epoxy når epoxyen er kold
Epoxyen er blevet fedtet efter epoxyen er hærdet:
Der er opstået et aminslør (vokslag)på overfladen, dette kan opstå ved påføring af epoxy i fugtige omgivelser. 1. Dette aminslør er vandopløseligt og kan vaskes væk med varmt vand, brug en børste til at vaske med.
Påføring af epoxy på stål, bly og aluminium:
1. Det er en god ide at tilsætte High Density 404 i blandingen til limning på metal. 2. Tilsæt 404 og coat overfladen, imens epoxyen stadig er våd børstes med en stålbørste i epoxyen. Herved opnås en endnu bedre vedhæftning.
Kan man lime plast med epoxy?
Ja, West Systems nye epoxy G/flex er særlig velegnet til limning af plast og andre svære lim flader, læs mere her
Findes der fleksibelt West System epoxy?
Ja, G/flex epoxy er fleksibelt, hvis man sammen ligner alm West System er det ca. 4-5 % fleksibelt G/flex er 35 % fleksibelt, til sammen ligning er fugegummi ca 200 %