Reperationer

Hvilken glasfiber skal man vælge

hvilken-glasfiber-skal-man-vaelge

Hvilken glasfiber

Hvilken glasfibermåtte/dug skal jeg vælge til min epoxyresin
Det kan svært at finde rundt i glasfiberdug/måtte verdenen, for det kan faktisk være lidt teknisk. Vi vil prøve her at hjælpe dig lidt på vej.
Hvilken måtte du vælger er ikke lige meget i forhold til styrken på det færdige resultat, vi gennemgår her de mest alm. Typer glasfiberdug/måtte der findes på markedet. Mekaniske egenskaber afhænger af fiberretningen og konstruktion. Måtter måles i antal gram pr m2 for en enkelt lag.

 

Læs mere

epoxy vs. polyester

epoxy-vs.-polyester

Epoxy vs. polyester

Hvilke fordele og ulemper ligger der bag polyester vs. epoxy.

Almindelig polyester har eksisteret gennem rigtig mange år og anvendes stadig den dag i dag pga. af den lave produktionsomkostning hos værfterne. Gougeon Brothers i USA var en af de første pionerer, der begyndte at producere marine-epoxier allerede tilbage i 60´erne. Den dag i dag er de førende på markedet indenfor marine-epoxier og epoxier til avancerede limninger og støbninger i kompositbranchen. I 2019 fejrede Gougeon Brothers 50-års jubilæum.

 

Læs mere

Polyester gelcoat på epoxy

polyester-gelcoat-paa-epoxy
Mange har det spørgsmål; Kan polyester gelcoat påføres over en epoxy reparation, og ja det kan det godt i hvert fald de epoxytyper vi kender til. Dog kræver det god forberedelse af overfladen og at epoxyen er fuldt ud hærdet. Vigtigt er det at vaske epoxyen af for evt. aminslør. Det gøres ved at vaske fladen med alm. Rent varmt vand, tør overfladen med papir eller lad lufttørre. Slib epoxyen med sandpapir med kornstørrelse som anbefalet af gelcoat leverandøren. Efter slibning kan gelcoaten påføres.

Læs mere